top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Thassos, Grecia

Actualizată în: 19 mai 2020

De cate ori am fost pana acum in Thassos?! Greu de spus... nu cred ca le mai numar.

Thassos este o destinatie superba pentru vacanta de vara si este cea mai apropiata insula Greceasca de Romania. Sunt cam 790 km din Bucuresti pana in Thassos, Limenas (traseul cu o dificultate mai mica) pe care ii parcurgeti cu masina in aproximativ 10-11 ore. Depinde foarte mult de cat de aglomerat este drumul si de cat trebuie sa stati la vama.


“Romanii indragesc foarte mult aceasta insula pentru ca sunt intampinati de plaje extraordinare, conditii de cazare la preturi accesibile si de oameni primitori.”

Din toate calatoriile mele in Thassos nu cred ca am apucat sa strabat toata insula de la un capat la altul si nici sa vad toate plajele. Am facut un top cu plajele mele preferate din Thassos aici si acum va povestesc putin despre costurile unei vacante in Thassos.


Buget de calatorie


Atunci cand planificam o vacanta ne gandim si la buget. Thassos nu mi s-a parut o destinatie foarte scumpa pentru o vacanta dar nici foarte ieftina. Depinde acum de stilul nostru de a calatori.


Cat ne costa drumul pana in Thassos?


Pe langa costul combustibilului (care difera de masina la masina in functie de consum) trebuie sa mai pregatiti bani si pentru alte costuri pe drum:


Taxa pod Giurgiu Ruse - 3 euro la dus si 2 euro la intoarcere (trebuie sa platiti cash)

Important! La dus de poate plati in lei dar la intoarcere trebuie sa platiti obligatoriu in euro sau leva.


Vigneta Bulgaria - 15 leva sau 8 euro pentru 7 zile, 30 leva 15 euro pentru 30 zile (puteti achita atat cash cat si cu cardul. Exista un ghiseu de unde o poti achizitiona imediat ce treci de vama.


Taxe de autostrada in Grecia - 2,40 euro pe sens (trebuie platit cash).


Ferryboat din Keramoti pana in Limenas - trebuie sa platiti atat pentru masina cat si pentru persoana. 3 euro pentru persoana si 16 euro pentru masina (trebuie platit cash).

Mai multe detalii gasiti la ei pe site, inclusiv programul http://www.thassos-ferries.gr/ro/Itineraries.php?cat_id=1


Cat ne costa cazarea in Thassos?


Atunci cand vine vorba despre cati bani cheltuim pe cazare putem sa ne stabilim un buget maxim pe care vrem sa il alocam si sa ne punem pe cautat.


Eu spre exemplu sunt fan Booking . Majoritatea cazarilor le iau prin ei pentru ca sunt foarte seriosi si te ajuta atunci cand intampini o problema dar intotdeauna caut hotelul la care vreau sa stau si pe alte site-uri ca sa vad recenziile. As recomanda pentru asta TripAdvisor - acolo sunt comentarii si poze reale de la calatori care au fost in locatia respectiva.


Puteti gasi cazare de la 20 euro/noapte in functie de perioada in care mergeti (mai si septembrie sunt luni cu preturi mai ok) si de zona in care vreti sa stai in Thassos.


Eu de obicei nu aloc foarte multi bani pe cazare. Este important sa fie curatenie si sa fie cat de cat aproape de obiectivele turistice/plajele pe care vreau sa le vizitez.


O cazare care mi-a placut si a fost la un pret decent a fost in Limenas, la Hotel Pavlidis. Are o nota foarte buna pe Booking, 9.4, are o piscina micuta dar curata, camerele sunt spatioase, cu aer conditionat si TV. De la hotel pana in centrul statiunii, unde era toata activitatea, faci cam 10 min pe jos si pana la plaja din din Limenas cam 15 min pe jos. Am platit in 2016 pentru 6 nopti de cazare in jur de 327 euro.

Singurul dezavantaj al acestui hotel sunt paturile... nu au paturi duble. Au paturi single care sunt apropiate (ce este drept, este ceva destul de intalnit in Grecia).


Cati bani cheltuim pe mancare?


Ce imi place cel mai mult in Grecia este ca poti manca fructe de mare proaspete aproape peste tot fara sa faci paguba in buget. Acum este foarte important si la ce restaurant alegem sa mancam si ce alegem sa mancam :)


O masa pentru doua persoane te duce undeva intre 20-40 euro in functie de ce preparat alegi sa mananci (peste, fructe de mare, macare gatita etc.) Ce este bine de stiut ca la ei toate felurile principale vin insotite de garnituri (cartofi prajiti, orez etc.) si salata. In plus, desertul de cele mai multe ori este din partea casei (fie iti aduc inghetata, fie clatite, fie prajituri).


Nota de plata poate sa fie si mai mare daca alegem sa ne delectam cu o sticla de vin care costa in jur de 30 euro dar si mai mica daca alegem vinul casei, la carafa, care costa in jur de 5-6 euro 500 ml.


In Limenas am un loc preferat pentru masa: "Thassian Doukas Restaurant" . Preturile sunt foarte ok, personalul amabil si mancarea este proaspata. Pe TripAdvisor au nota 4 din 5.

Cum Thassos este destinatia preferata a romanilor ospatarii de la Thassian Doukas vorbesc si o romana putin stricata care este de multe ori de ajutor pentru turisti si au si meniuri in romana pentru a le fi mai usor turistilor romani sa aleaga preparatele.

O salata greceasca este in jur de 7 euro, un gyros de pui 8 euro, o cola 2 euro. Preturile nu sunt nici mari, nici mici, sunt decente avand in vedere ca mancarea este delicioasa si restaurantul este pozitionat chiar in centrul statiunii (gasim intotdeauna mancare buna mai ieftina pe stradutele adiacente).


Un lucru important pe care va rog sa nu il omiteti atunci cand plecati in vacanta este sa va faceti asigurare medicala de calatorie :) Nu punem raul inainte dar este bine fim in siguranta!


Spre final va spun cu mana pe inima ca pe mine m-a cucerit Thassos si sper sa va cucereasca si pe voi! Sper sa va fie de folos informatiile oferite.


Spor la calatorit!

46 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page