top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Jurnal de Mexic

Buget de calatorie pentru 2 saptamani in Mexic. Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Akumal



Mi-a luat ceva pana m-am hotarat cum sa structurez toate informatiile pe care vreau sa vi le ofer despre vacanta noastra in Mexic si m-am decis ca ar trebui sa incep cu #bugetul de calatorie pentru ca #Mexicul nu este chiar atat de ieftin.


“Ca in orice alta vacanta cheltuielile sunt mai mici sau mai mari in functie de obiceiurile noastre si in functie de activitatile pe care vrem sa le facem.”

Mexicul a fost o destinatie WOW, cu asta vreau sa incep. A meritat fiecare ban cheltuit pentru ca a fost o #experienta unica in viata si am vazut foarte multe locuri superbe.


Biletele de avion

Biletele de avion au fost luat prin Turkish Airlines si am platit 1400 euro pentru doua persoane dus/intors. Nu consider ca a fost cea mai buna combinatie de zbor pentru ca la dus am avut doua escale, una in Istanbul de 9 ore in care din pacate nu am apucat sa vizitam orasul pentru ca am ratat turul de oras oferit de Turkish iar preturile pe care le cereau agentiile in aeroport pentru un tur erau foarte mari (intre 75 - 100 euro de persoana) si o oprire in Mexico City de aproape 3 ore in care am stat in avion pana au pregatit avionul si au imbarcat alte persoane pentru destinatia finala Cancun.

Daca sunteti in cautarea biletelor de avion pentru Mexic verificati si varianta de zbor cu Tarom si Air France pentru ca faceti mult mai putin pe drum si pretul biletelor este cam cu 200 euro in plus.


Cazarea

Am stat cazati in mai multe locuri din #Riviera Maya, toate rezervate prin Airbnb si o sa va las pentru fiecare cateva detalii si preturi.

  • Cancun - aici am stat cazati la Casa las Olas, o casa decenta in zona mai traditioanala a Cancului El Centro (cazarile din Zona Hotelera sunt mult mai scumpe dar si sunt si alte conditii). Cazarea nu a excelat la capitolul curatenie dar a fost cea mai buna varianta pentru bugetul nostru si pentru ceea ce cautam (mai ales ca prima cazare rezervata in #Cancun ne-a fost anulata de catre gazda). Casa se inchiriaza in totalitate: 3 dormitoare, 2 bai, bucatarie complet utilata si echipata, living si terasa. Trebuie sa stiti ca unitatea de cazare nu arata exact ca in poza, mobila si toate cele sunt putin mai invechite, deci nu a fost chiar wow.

Daca vreti sa ajugeti de la aceasta cazare pana la zona unde puteti face plaja, ajungeti cam in 15 - 25 min cu masina (in functie de plaja la care vreti sa ajungeti).

Pentru aceasta cazare am platit 322 lei pentru 4 nopti de cazare/2 pers.



  • Playa del Carmen - la aceasta cazare a fost o aventura. Dupa ce am plecat din Cancun si am avut acolo prima experienta cu cazarea nu aveam asteptari prea mari pentru cazarea de aici dar spre suprinderea noastra casa rezervata aici era exact ca in poze. Aici am stat cazati la Casa Paradise Lunamar, am achitat 230 lei pentru 3 nopti de cazare/2pers, intr-un complet privat de case si apartamente, cu paza la intrare si toate cele. Totul arata foarte bine, mobilierul era nou nout, aveam 3 dormitoare, 2,5 bai, terasa, totul perfect... pana aici.

Am tot avut probleme cu apa calda care era de la boiler si am fost nevoiti sa chemam gazda de cateva ori ca sa se rezolve. Acelasi lucru s-a intamplat si in ultima seara in Playa del Carmen, am venit de la plaja si am avut apa calda pentru o singura pesoara (noi eram in grup de 6) asa ca unul a fost norocos si restul ne-a spalat cu apa rece... Am anuntat gazda ca nu avem apa si apoi am plecat cu totii in oras. Supriza a venit cand am ajuns inapoi la cazare pentru ca cineva intrase in casa si ne-a furat bani si o tableta. Noi am presupus ca a fost cel care venise sa rezolve problema cu apa calda pentru ca boilerul era pe acoperis si acolo era si o usa care dadea in casa, usa care nu se inchidea prea bine. Cand am cerut gazdei sa vedem camere de supraveghere au zis ca nu exista, oamenii de la intrarea in complex nu vazusera nimic si gazda ne-a spus foarte clar ca politia nu se baga pentru ca este un complex privat.


Trebuie sa recunosc ca ne-a speriat foarte tare aceasta experienta si am plecat in toiul noptii de la cazare fara sa ne uitam inapoi si am petrecut restul noptii in masina pentru ca a doua zi plecam spre Cuba. Va povestesc si despre experienta in Cuba intr-un articol nou.


Am tinut neaparat sa va povestesc experienta pentru ca NU recomand aceasta cazare mai ales pentru ca gazda incerca sa ne scoata pe noi vinovati de aceasta experienta si sustinea ca mintim... Deci incercati sa evitati cazarea asta.



  • Tulum - dupa experienta din #Playa del Carmen ne-am cazat in #Tulum cu sufletul putin indoit dar pana la urma aici a fost totul ok. In Tulum am stat cazati la Casa Wombat, o casa foarte spatioasa cu 3 dormitoare, 3 bai, living foarte spatios, curte si piscina. Camerele sunt foarte mari si curate. De la cazare pana in zona unde erau restaurante, magazine si toata agitatia de seara mergeam cam 15-20 minute pe jos iar pana la plaja era imposibil de ajuns pe jos... Ca sa poti ajunge la plaja in Tulum (daca nu stai cazat la un hotel pe plaja) poti ajunge doar cu masina sau bicicleta. Noi faceam pana la plaja in jur de 16 minute cu masina.

Pantru aceasta cazare am achitat 1236 lei pentru 5 nopti de cazare/2 pers.



  • Akumal - aici am avut o cazare superba. Am stat cazati la Mi Casa del Mar A6, un apartament foarte fain cu doua camerere, 2 bai, living, piscina si terasa intr-un complex privat (aici chiar era cu paza si camere de supraveghere). Partea cea mai faina a fost ca era apartamentul avea vedere la mare si dimineata puteai sa iti savurezi cafeaua cu un peisaj absolut minunat. Apartamentul a fost foarte spatios, curat si destul de aproape de zona restaurantelor (care nu erau foarte multe la numar pentru ca Akumal este o statiune micuta), aproximativ 15 min pe jos.

Am platit pentru cazarea din #Akumal 450 lei pentru 2 nopti de cazare/2 pers.



Masina

Am avut pe toata perioada inchiriata masina de la o reprezentanta de langa aeroport Easy Way si am platit 920 USD pentru 2 saptamani cu asigurare full inclusa. Masina inchiriata a fost un Dodge Caravan de 7 locuri. Am avut nevoie de o masina mai mare pentru ca noi eram 6 si aveam nevoie de loc si pentru bagaje. Ce ne-a placut foarte mult la cei de la Easy Way este ca nu am transmis datele cardului de credit inainte sa ajungem in Mexic. Toata operatiunea pentru semnarea documentelor si achitarea masinii s-a intamplat cu noi de fata cand am ajuns sa ridicam masina.


Pentru ca reprezentanta lor este putin mai departe de aeroport vin si te asteapta la aeroport si te duc cu un microbuz pana la locul unde au masinile (s-a intamplat asta si cand am ajuns dar si cand am predat masina). Au fost foarte seriosi in ceea ce priveste masina, nu am achitat absolut nimic in plus dar am si avut grija de masina.


Exista si alte variante de transport in #Mexic pe care noi nu le-am testat insa masina ne-a oferit mai mult confort avand in vedere ca a tot trebuit sa ne mutam pe la mai multe cazari si am mers sa vizitam multe locuri. Pretul unui litru de bezina era sub 1 euro.


Cat ne costa mancarea in Mexic

Spuneam mai sus ca Mexicul nu este chiar atat de ieftin dar aici conteaza foarte mult si care este stilul tau de calator. Preturile la mancare sunt cam pentru toate buzunarele, noi am testat si restaurante mai scumpe dar am mancat si de la coltul strazii ca sa ne putem face o parere.


Ca sa va faceti o idee, cel mai scump restaurant pe care l-am incercat in Cancun a fost Fred's House unde mancarea a fost geniala, servirea a fost excelenta, terasa exterioara ofera o priveliste minunata mai ales la apus dar si preturile sunt pe masura. Un platou cu fructe de mare pentru doua persoane costa aprox. 380 lei, un risotto 45 lei, un peste la gratar in jur de 140 lei.



Sunt muuulte alte locuri unde puteti manca (si mai ieftine si mai scumpe) si o scurta privire pe Tripadvisor va poate ajuta :)


La supermarket preturile erau chiar ok. Noi ne luam cate ceva pentru dimineata pentru ca mai mereu plecam pe fuga sa vizitam cate ceva si nu aveam timp sa mergem intr-un loc si sa servim micul dejun. La Walmart, de exemplu, un kg de banane costa in jur de 3 lei, o cutie cu cereale 8-9 lei, o sticla de Coca Cola la 2 L cam 6 lei, o cutie de lapte cam 6 lei etc. Preturile sunt cam la fel prin toate supermarketurile.


Important! In Mexic nu se mai serveste #alcool in magazine/ supermarketuri duminica dupa ora 17:00. Puteti consuma in continuare la restaurante si terase :)


Pe langa toate aceste costuri nu uitati de asigurarea de calatorie care este putin mai scumpa nefiind in UE. Am luat asigurarile de la Allianz Direct si am platit in jur de 100 lei pentru o persoana (fara sporturi extreme incluse). Puteti face o simulare la ei pe site si astfel veti vedea care este cea mai buna varianta pentru voi.


La toate aceste cheltuieli trebuie sa adaugati si taxele/ intrarile pentru #obiectivele turistice pe care vreti sa le vizitati, preturi care nu sunt tocmai mici. Va voi lasa un articol pe blog in care o sa va povestesc ce am reusit sa vizitam noi in cele doua saptamani si cat ne-au costat atractiile turistice.


Vacanta in Mexic a fost in Noiembrie 2019 si preturile mentionate erau valabile in acea perioada. Sper sa va fie utile informatiile daca va ganditi la o vacanta in minunatul Mexic si va planificati bugetul.


Pana la noi calatorii, va invit sa imi dati un like pe Facebook si un follow pe Instagram pentru mai multe postari!


Spor la calatorit!

546 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page