top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Albastru de Lefkada

Saptamana aceasta trebuia sa fiu la plaja in Lefkada dar pandemia ne-a dat planurile peste cap si nu ne-a lasat sa mergem. Asadar, m-am gandit sa retraiesc prima mea experienta pe aceasta insula superba printr-un articol pe blog si sa va povestesc si voua despre ea.

Lefkada este o insula Greceasca in Marea Ionica, legata de continent printr-un lung dig rutier si un pod. Capitala, se afla in nordul insulei si este la doar 20 minute distanta de Aeroportul Perveza.”

Incep prin a va marturisi ca este insula mea preferata de pana acum dintre toate insulele grecesti vazute. Am ramas impresionata in primul rand de plajele superbe si de culoarea apei care este de un albastru suuuuperb (las pozele sa va spuna mai multe).


Cum ajungem in Lefkada?

Avem trei variante: cu avionul, cu autocarul sau cu masina.

Noi am ales varianta cu masina pentru ca am plecat intr-un grup mai mare si a fost mai usor de suportat drumul pentru cei care conduceau pentru ca au mai facut cu schimbul.

Distanta dintre Bucuresti si Lefkada este de aproape 1100 km si este parcursa cam in 13 ore, la care trebuie sa mai adaugam opririle, cozile de la vama, etc.

Daca optati pentru varianta cu avionul ajungeti cam in 5-6 ore (zbor cu o escala) si pretul unui bilet costa in jur de 200-250 euro/persoana.

Cu autocarul este acelasi traseu ca si cu masina persoana doar ca faci in jur de 18 ore pe drum si preturile difera in functie de agentia de turism la care faceti rezervarea.


In ce perioada a anului sa vizitam Lefkada?

Clima in Lefkada este mediteraneana, ierni blande si veri calduroase si uscate.

Sezonul de varf incepe de la sfarsitul lunii iunie si tine pana la sfarsitul lunii august, cand temperaturile ajung pana la 30 grade.

Noi am ales ca si perioada sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si vremea a fost perfecta (25-26 grade in jurul pranzului). Ne place foarte mult sa stam la plaja si in aceasta perioada am stat la plaja de dimineata pana seara fara ca temperaturle sa devina insuportabile. Fiind inceput de sezon nici plajele si tavernele nu erau atat de aglomerate.


Cum alegem cea mai buna varianta de cazare?

Greu de spus...Insula are o suprafata de 336 kmp si are foarte multe statiuni si peisaje superbe. Turistii sunt atrasi in general de statiunile mai animate, cu restaurante, taverne, baruri si printre cele mai cautate statiuni sunt: Lefkada Town, Nidri, Vassiliki si Ag. Nikitas.

Dar daca vreti mai multa liniste puteti opta pentru statiuni precum Episkopos sau Paleros.


Noi am ales Lefkada Town pentru cazare si anul acesta trebuia sa testam Nidri... dar nu a fost sa fie.

Am stat cazati la Lefkas Blue Residence, o vila foarte faina cu nota 9.3 pe Booking, ce ofera camere duble pentru cazare dar si un penthouse cu doua dormitoare, o mansarda (care nu este inchisa), un living spatios, bucatarie complet utilata, doua bai si o terasa mare.

Am ales aceasta cazare pentru ca era destul de aproape de agitatia din centrul statiunii, la aproximativ 800 m dar si pentru ca de la ea puteam ajunge cu usurinta (cu masina) la cateva plaje superbe. Cea mai apropiata plaja de cazare, Agios Ioannis, era la 1.3 km.


Lefkada este budget friendly in ceea ce priveste cazarea si din acest motiv este important sa stiti unde vreti sa va petreceti vacanta: intr-o zona mai agitata sau intr-o zona mai linistita. Pentru a gasi ceva mai buna varianta de cazare utilizati aplicatii precum Booking sau Airbnb.


Care sunt preturile in Lefkada?

Preturile in Lefkada sunt cam ca peste tot in Grecia. Poti manca si cu buget redus dar poti si plati si cateva zeci de euro bune daca alegi un restaurant mai scump.


Pentru doua persoane la un restaurant mid-range puteti achita intre 25-40 euro, in functie de preparatele alese. Un espresso costa cam 2.40 euro si o Coca Cola la 0.33 litri costa cam 2.50 euro. Ca in aproape toate insulele grecesti vizitate, si aici, primesti ceva la resturant din partea casei ( fie desert, fie ouzo, fie apa etc).


Daca iti alegi o cazare cu o bucatarie utilata unde iti poti pregati ceva de mancare dimineata, poti salva niste bani. In Lefkada exista un Lidl de unde iti poti face cateva cumparaturi si preturile sunt mai mult decat ok.

Ce putem face in Lefkada?

Raspunsul magic este: plaja, plaja si plaja. Insula are o multime de plaje superbe care abia asteapta sa fie explorate de turisti. Plaje cu nisip fin,plaje cu pietricele sau plaje pentru iubitorii de windsurfing. Despre plajele mele preferate din Lefkada va pregatesc un articol separat :)


Daca va plictisiti de plaja si vreti sa experimentati si altceva, va las mai jos o lista cu cateva activitati/locuri de vizitat:

  • Cascada Dimosari era pe lista de vizitat de anul acesta dar poate o lasam pentru la anul. Este aprope de Nidri, in zona localitatii Dimosari. Puteti ajunge pe jos pana la cascada (aproximativ o ora) si drumul prin padure o sa va adaposteasca de soarele arzator de afara.

  • O zi pe mare - puteti alege o excursie cu barca, de o zi, in care veti vizita mai multe plaje. O excursie de genul acesta dureaza intre 8-10 ore. Gasiti in statiuni foarte multe locuri de unde puteti rezerva un loc.

  • Manastirea Faneromeni se afla in nordul insulei si este este inchiata Maicii Domnului. Ea este situata pe un deal de unde puteti admira privelisti superbe ce cuprind orasul Lefkas si plaja Agios Ioannis, cu vechile mori de vant.

Turistii au denumit aceasta superba insula "Caraibele Greciei" si va asigur ca nu au exagerat!


In cazul in care planificati o vacanta pe insula, sper sa va ajute informatiile oferite de mine.


Spor la calatorit!

377 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page