top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Krabi, Thailanda

Actualizată în: 20 mai 2020

Buget de calatorie pentru Krabi

Krabi este o provincie din Thailanda situata in regiunea de Sud. Este a 61-a provincie din Thailanda ca marime dupa numarul populatiei si si a 46-a dupa marimea suprafetei.


Daca vreti sa calatoriti in Krabi este bine sa o faceti in perioadele uscate: ianuarie - aprilie, final de octombrie - decembrie. In celelalte luni ale anului temperaturile sunt mari dar sansele de ploaie sunt de la 70% in luna mai si ajung pana la 80% in luna septembrie.


Noi am fost in luna martie si a fost exagerat de cald ( si mie imi place caldura). Temperaturile ajungeau la de 35 grade la umbra in jurul pranzului. Foarte cald!

“Ce imi place foarte mult atunci cand calatoresc in Thailanda este ca pot sa o fac si cu buget redus.”

Sa va povestesc putin despre costurile pe care le-am avut noi atunci cand am fost in Krabi. Este important de stiut ca moneda lor locala este Thai Baht (THB),1 RON=7.33 THB si ca veti avea nevoie de cash. O sa puteti plati si cu cardul dar mai rar (la anumite restaurante sau supermarketuri).


Biletele de avion


Este recomandat sa luati bilete cam cu 3 luni inainte, sa incercati pe cat de mult posibil sa fiti flexibili in ceea ce priveste datele de calatorie si sa verificati preturile pe mai multe site-uri.


Noi am achizitionat biletele in luna noiembrie pentru martie anul urmator. Am prins o mega reducere la Qatar (cei de la Qatar au reduceri cam de 2 ori pe an. Va recomand sa va abonati la newsletter pentru a primi ofertele lor) si am platit pentru doua bilete 950 euro pentru doua persoane dus-intors. Zborul a avut o singura escala in Doha si a durat in totat in jur de 13 ore la dus si 17 ore la intoarcere (cu tot cu escale).

Pretul biletelor fara reducere este in jur de 1200 - 1400 euro, in functie de compania aeriana cu care vreti sa zburati.


Viza


Pentru Thailanda exista doua variante pentru a obtine viza:


Visa on arrival - incepand cu 27 septembrie 2016, taxa de viza este de 2000 BAHT (aprox 50 euro). Procesul dureaza in jur de 10-15 minute.


Viza obtinuta in prealabil la Ambasada Thailandei in Bucuresti - trebuie obtinuta de cei care vor sa stea in Thailanda pentru o perioada mai mare de 15 zile.


Pentru mai multe informatii despre viza va recoman sa cititi aici pe site-ul celor de la MAE.


Transport de la aeroport la hotel


Puteti rezerva transportul de la aeroport la hotel prin intermediul Booking/prin intermediul hotelului la care o sa fiti cazati sau puteti lua un taxi din aeroport pana la hotel. Pretul transportului este in jur de 600-700 bah si petreceti aprimativ 30 minute pe drum.


Cazarea


Asa cum va spuneam si in alte articole sunt momente cand nu vreau sa arunc cu banii pe cazare, mai ales ca de cele mai multe ori plecam de la hotel dimineata devreme si ne intoarcem seara tarziu. In general ma documentez destul de bine in ceea ce priveste cazarea, lucru care NU s-a intamplat si in aceasta excursie :))) M-a luat valul imediat dupa ce am luat biletele de avion si m-am aruncat rapid sa iau si cazare fara sa citesc prea mult. Voi sa nu faceti asta!


Drept urmare, am rezervat o camera pe Booking la Thip Residence Boutique Hotel. Pe booking au o nota destul de bunicica 7.8. Camera a fost decenta (aer conditionat, balcon, curatenie in fiecare zi, piscina) dar locatia.... eram aproape in camp :))) am platit pe cazare 1300 ron pentru 9 nopti.


Ca sa putem ajunge de la hotel in zona Ao Nang unde era toata agitatia (restaurante, magazine, suveniruri) trebuie sa luam taxi sau sa luam scuter (5 km distanta). Aici a fost primul loc in care am incercat scuterul in vacanta - chiar ne-a fost foarte util. Mai greu a fost pana ne-am obisnuit sa nu mai mergem pe contrasens :))) In Thailanda se circula pe partea stanga.


Sa nu mai spun ca acelasi lucru se intampla si daca voiam sa mergem la plaja. Mai aveam si varianta sa luam barca pana la plaja pentru ca hotelul era aproape de pier. In jurul hotelului aveam un supermarket 7 Eleven si un singur restaurant.


Mancarea in Krabi


In Thailanda gasim mancare pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile. Si am incercat atat restaurante cat si street food.


In general preturile pentru mancare nu sunt foarte mari. Poti manca si cu 1 euro la street food dar poti manca si cu 15 euro daca vrei un preparat american sau italienesc. Conteaza foarte mult restaurnatul pe care il alegeti dar si preparatul. Recomad o verificare scurta pe TripAdvisor ca sa vedeti cam care sunt preturile.


Trebuie sa incerci aproape orice iti face cu ochiul. Mango, orez, banane, papaya, tom yum, orez in ananas, clatite, inghetata.... nu trebuie sa ratezi nimic!


Cel mai bun restaurant la care am mancat in Krabi a fost chiar singurul restaurant care arata decent de langa hotelul nostru :))) Red Chilli Thai Cuisine. Pe TripAdvisor au nota 5 din 118 recenzii si mancarea este delicioasa. Aici am mancat cel mai bun Tom Yum (supa thailandeza cu fructe de mare).


Cu ce ne deplasam in Krabi


Spuneam mai sus ca, din cauza cazarii alese cam prost, am fost nevoiti sa inchriem un scuter. Am inchriat scuterul de la receptia hotelului si am platit 5 euro/zi. In zilele in care nu l-am folosit l-am lasat in parcarea hotelului.


In cazul nostru, de exemplu, am avut nevoie si de barca pentru a ne deplasa la Railay Beach (nu se poate ajunge pe jos si nici cu scuterul). Faceam cam 10 minute pana la plaja si plateam in 80 BAHT/pers/sens.


Mai exista si varianta de tuk-tuk si preturile sunt in functie de cum negociezi cu soferul. Noi nu am apelat la aceasta varianta, ne-am bucurat de experienta scuterului.


Nu uitati de aplica Here WeGo care functioneaza si offline daca va descarcati harta. O sa va salveze daca va aventurati cu scuterul si nu cunoasteti zona.


Cati bani alocam pentru excursii


Din Krabi puteti face foarte multe excursii de o zi (plecati dimineata de la hotel si seara va intoarceti) cu long tail boat sau speed boat. Excursiile cu long tail boat sunt mai ieftine dar si timpul pe care il parcurgeti pe drum pana la insula cu pricina este mai mare. Aici va orientati in functie de bugetul pe care il aveti alocat si de insulele pe care vreti sa le vizitati.


Important! Nu uitati sa negociati aproape tot. Inclusiv excursiile pe care le luati fie de la hotel fie de la tarabele pe care le gasiti prin statiune. Daca sunteti si un grup mai mare reducerea este si mai considerabila.


Noi reuseam sa scoatem excursiile la aproape jumatate de pret. Cred ca ne ajuta si foarte mult locatia de unde le luam pentru ca era o taraba aproape de hotelul nostru (adica in pustietate) si nu erau foarte multi turisti in zona aia. De exemplu o excursie din Krabi in care vizitati 4 insule (Poda Island, Chicken Island, Phranang Cave Beach, Tup Island) cu speed boat si pranz inclus poate costa in jur de 140 ron/persoana fara negociere. Deci daca va chinuiti puteti scoate excursia la 90-100 ron/pers.


Despre excursiile de o zi facute o sa va povestesc totul intr-un alt articol.


Ah, era sa uit... sa puneti niste bani deoparte pentru masajul Thailandez. Este cel mai bun lucru ever. Simti cum ti se intinde si relaxeaza fiecare particica a corpului. O ora de masaj costa cam 250-500 bant. Conteaza foarte mult salonul pe care il alegi si daca alegi masaj traditional sau cu ulei de cocos sau alte uileiuri :)


Sper ca v-au fost utile informatiile oferite si ca v-au ajutat in planificarea bugetului pentru o vacanta in Krabi.


Spor la calatorit!

372 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page