top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Nisipurile de Aur, Bulgaria

Actualizată în: 19 mai 2020

Destinatie de vacanta aproape de casa

Atunci cand renuntam la vacantele exotice dar vrem la plaja apelam si la vecinii nostri bulgari. Cand am ajuns prima data in Bulgaria am mers in statiunea "Golden Sands" sau "Nisipurile de Aur".


Statiunea este situata la 17 km de centrul orasului Varna si este legata de oras printr-o serie continua de statiuni si comunitati rezidentiale. Este o destinatie turistica populara, existand multi vizitatori din Romania, Germania, Marea Britanie, Rusia si din alte tari, fiind atrasi de climatul favorabil, peisajul pitorsc si preturile rezonabile.


Este o statiune destul de aglomerata mai ales daca te duci in sezonul de varf iunie-august si romanii o aleg din ce in ce mai mult pentru vacante. Noi am ales sa petrecem un weekend in Nisipurile de Aur si nu am regretat alegerea facuta.


Moneda locala este leva bulgara (BGN) si conversia este de 1 RON=0.41BGN. Puteti plati cu cardul in destul de multe locuri (hotel, supermarket, benzinarii) dar o sa aveti nevoie si de leva cash. Puteti schimba leva direct acolo la casa de schimb sau puteti retrage cu cardul de bancomat.


Drumul pana la Nisipurile de Aur


Distanta dintre Bucuresti si Nisipurile de Aur este de aprox 195 km pe care ii poti parcurge in 4 ore .Drumul este usor de parcurs si nu este atat de aglomerat (acum problema este mai mereu la vama pentru ca in sezonul de varf foarte multi romani pleaca cu masina din tara).


Important!Sa nu uitati sa va achizitionat Vigneta pentru Bulgaria pentru a nu risca sa primiti o amenda. O puteti lua imediat dupa ce treceti de vama si costa cam 7 euro.


Cazarea in Nisipurile de Aur


Cazare se gaseste pentru toate buzunarele. Cel mai fain este ca foarte multe hoteluri arata foooarte bine (ca sa fac o comparatie cu hotelurile de la noi). Depinde acum care sunt preferintele vostre pentru cazare.


Noi am facut rezervare pe Booking la Apart Hotel Golden Line situat la 100 m de plaja si foarte aproape de centrul statiunii. Camerele spatioase si curate, piscina foarte curata, parcare in incinta hotelului si personalul amabil. Ne-a placut foarte mult hotelul si daca ne-am intoarce in Nisipurile de Aur cu siguranta ne-am caza tot aici.


Activitati in Nisipurile de Aur


Prima activitate si cea mai importanta este statul la plaja :))) Plaja este mult mai curata ca la noi si este bine amenajata si dotata.


Seara incepe sa fie mai animata situatia: sunt foarte multe baruri unde poti sa te opresti sa bei ceva, preturile sunt acesibile si de obicei au si ceva oferte. Daca nu vrei sa stai sa pierzi vremea la un bar iti recomand o plimbare pe faleza care este plina de magazine si magazinase de unde poti cumpara suveniruri pentru cei dragi.


In cazul in care aveti copii, puteti merge sa petreceti o zi la Aquapolis Aqua Park. Este rai pentru cei mici. Este plin de tobogane acvatice, piscine si diferite zone de distractie. Este pozitionat in partea nord-estica a statiunii si are o capacitate de 3000 persoane.


Ce mancare sa incercam in Bulgaria


Pentru mine este foarte simplu sa incerc absolut orice preparat pentru ca nu sunt pretentioasa la mancare si va recomand daca ajungeti in Bulgaria sa gustati mancarea lor traditionala pentru ca este foarte buna.


Kebapche - este un preparat din carne tocata (de obicei amestec de carne de porc si de vita) cu multe condimente. Este o combinatie intre mici si carnati :))) adica arata ca un mic mai lung.

Kavarma - este cea mai renumita mancare bulgareasca. Este o tocana din carne de pui sau porc condimentata cu ceapa, cimbru, boia si sare.

Shkembe Chorba - in traducere libera: ciorba de burta. Condimentata cu usturoi, otet si ardei rosu.


Sper ca v-au fost utile informatiile daca planificati o vacanta in Nisipurile de Aur!


Spor la calatorit!

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page