top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Cum sa gasim cele mai ieftine bilete de avion?

Mi s-a intamplat de multe ori sa vreau sa calatoresc intr-o destinatie dar sa fiu descurajata de pretul exagerat al biletelor de avion...


Cautarea celor mai bune si accesibile variante de zbor poate sa fie o adevarata aventura si din acest motiv vreau sa va las mai jos cateva tips&tricks pe care eu le aplic atunci cand planific o vacanta si vreau sa gasesc cele mai bune preturi pentru biletele de avion.


  1. Citeste foarte mult inainte - cauta pe diferite site-uri, bloguri sau chiar intreaba persoane cunoscute cat au platit ei pentru bilete astfel incat sa iti poti face o idee despre pret. Imprieteneste-te cu Google pentru a vedea ce variante de escale poti avea pentru a ajunge la destinatia finala si stabileste care este cea mai potrivita pentru tine.

  2. Fii flexibil in ceea ce priveste datele de zbor - incearca sa ai putina flexbilitate in ceea ce priveste zilele si orele in care vrei sa zbori. Se poate intampla ca diferentele de pret sa fie destul de mari la decalarea cu o zi, doua a datei de zbor. Poti scuti chiar cateva sute de euro. Cele mai ieftine zile de zbor, in general, sunt cele din cursul saptamanii iar cele mai scumpe sunt cele din weekend.

  3. Abonare la newslettere - atunci cand esti abonat la newslettere poti afla primul despre ofertele companiilor aeriene si ofertele acestora. Pe langa companiile aeriene te poti abona si la newslettere la site-uri care urmaresc oferte si le posteaza regulat. Eu urmaresc cu interes Aventurescu si Trip Hunter.

  4. Foloseste motoare de cautare - pe langa site-urile companiilor aeriene eu mai caut biletele de avion si pe : momondo, eSky, skyscanner. Sunt foarte utile si gasesti mai multe combinatii de zbor cu diferite companii aeriene. Au si posibilitatea de a iti seta o alera pentru a te anunta atunci cand pretul biletului a scazut dar iti si arata care este pretul biletelor in alte zile din aceeasi perioada.

  5. Cumpara bilete de avion din timp - dar nu foarte din timp pentru ca pot aparea si alte oferte. Este de preferat sa cumperi biletele cam cu 6-8 saptamani inainte de zbor pentru Europa iar pentru zborurile mai lungi (Asia, America) puteti lua biletele si mai devreme de atat. De exemplu, pentru Asia, noi luam biletele cam cu 3-4 luni inainte.

Sper ca v-au ajutat aceste mici tips&tricks si nu uitati ca rabdarea este cheia succesului. Nu va aruncati sa achizitionati primele bilete de avion care va ies in cale :)


Spor la calatorit!

39 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page