top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Cluj Napoca, Romania

Actualizată în: 11 iun. 2020

Impresii stranse intr-un weekend in Cluj


Orasul este unul dintre cele mai importante centre academice , culturale, industriale si de afaceri din Romania. Printre alte institutii, gazduieste cea mai mare univesitate din tara, Universitatea Babes-Bolyai, cu faimoasa sa gradina botanica.

Orasul este la o distanta de 458 km de Bucuresti, 460 km de Budapesta si 464 km de Belgrad. Situat pe valea raului Somesul Mic, orasul este considerat capitala neoficiala sau inima regiunii istorice Transilvania.

"Imi place sa fiu calator in tara mea si de fiecare data cand am ocazia vizitez orase noi din Romania."

Clujul m-a fermecat cu oamenii calzi si deosebiti, cu stazile inguste si curate si mai ales cu mancare buna.


Cu ce ajungem in Cluj din Bucuresti


Noi am optat pentru masina. Nu stiu daca a fost cea mai buna idee pentru ca am facut fooooarte mult pe drum pentru ca am prins aglomeratie si niste lucrari (aprox 9 ore). In mod normal drumul se parcurge cu masina cam in 6 ore.


Exista si varianta avionului iar cei de la Blue Air si Tarom au curse directe catre Cluj si zborul dureaza cam 55 minute. Pretul biletelor este intre 200 si 550 lei/persoana dus-intors si poate varia in functie de perioada in care vrei sa mergi si cu cat timp inainte il achizitionezi.


Noi ne-am nimerit intr-un weekend in care era organizat un maraton si preturile biletelor erau explodate ( 1000 lei pentru doua persoane dus/intors ) si unitatile de cazare erau full.


Unde ne cazam


Daca nimeriti intr-un weekend normal, fara activitati organizate, gasiti foarte multe variante de cazare chiar in centru si la preturi acceptabile. Un apartament in centrul orasului costa in jur de 200 lei pentru o noapte de cazare iar o camera la hotel in centrul costa in jur de 300 lei pentru o noapte de cazare.


Cum la noi a fost destul de greu cu cazarea am rezervat ce am mai gasit si unde am mai gasit. Am stat cazati la Pensiunea Selin unde am platit 110 lei/noapte si rezervarea a fost facuta pe Booking. Camerele imense, super spatioase, curate cu nota 9.1 pe Booking. Singura problema a fost ca era cam departe de centrul orasului (45 min pe jos si 10 min cu masina).


Ce vizitam in Cluj


Gradina Botanica Alexandru Borza - este locul care mie mi-a placut cel mai mult asta pentru am prins aproape toate florile inflorite (jumatatea lunii aprilie) si totul era de poveste. Pretul biletului este de 11 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii.


Sa va alocati cateva ore pentru aceasta vizita deoarece gradina botanica este intinsa pe 14 hectare, timp in care va deconectati si stati in inima naturii.

Centrul Istoric din Cluj - un loc in care vei vedea statuia lui Matei Corvin, Mihai Viteazul sau statuia Lupoaicei. Clujenii recomanda si o plimbare pe bulevardul Eroilor care este considerata cea mai pitoreasca parte a Clujului.


Simulator zbor FlightX - simulatorul de zbor a facut unul din motivele principale pentru care am venit la Cluj. Sotul meu este foarte pasionat de avioane si i-am facut cadou de ziua lui o simulare de zbor. A fost foooarte incantat si experienta a fost wow!


Pretul pentru simulatorul de zbor il puteti consulta pe site si ii recomand cu incredere pentru ca sunt cu adevarat profesionisti.



Unde mancam in Cluj


Cum suntem prieteni cu TripAdvisor am apelat la el pentru cateva recomandari de restaurante faine cu mancare buna din Cluj. Va las mai jos cateva detalii despre cele care ne-au facut cu ochiul si pe care le-am testat.


Tortelli Pasta Bar - este un restaurant cu specific italian, destul de micut dar cu o mancare absolut geniala! O portie de paste costa un jur de 25-30 lei si o supa minestrone costa 13 lei. Aici am testat un desert extraordinar cu mere, sos de caramen si aluat facut din paste.


Nuka Bistro - aici am mancat cel mai bun mic dejun ever! Este mai mult un bar cu specific european. Personalul super prietenos si atent. In interior, locatia este foarte fain amenajata si ca sa va convingeti va las mai jos cateva poze.



Si cum weekend-ul este scurt, a trebuit sa ne intoarcem cu pasi grabiti spre casa... Dar cu siguranta ne vom intoarce la Cluj si ii vom acorda mai mult decat un weekend!


Sper sa vizitati Clujul pentru ca este super frumos si sper sa va ajute si recomandarile/experientele mele.


Spor la calatorit!


58 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Roma, Italia

  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page