top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Bari, Italia

Actualizată în: 26 mai 2020

Impresii stranse intr-un weekend in Bari


Aveam in plan sa vizitez si aceasta zona a Italiei insa am tot amanat ca sa profitam de toate destinatiile exotice pe care le aveam in plan.


Lucrurile s-au asezat in asa fel incat in Martie 2019 finii nostri ne-au facut un mega cadou: un city break in Bari. Cum am aflat vestea m-am pus pe documentat ca sa stiu ce este de vazut/vizitat/mancat... mai ales mancat.


Dupa multe articole citite mi-am dat seama ca abia astept sa ajung pentru ca sunt atat de muuuulte de facut si de vazut si ca Bari este de poveste.


Nu mi se pare ca este un oras prin care sa te plimbi ca sa vizitezi atractii turistice, ci mai degraba este un oras in care privesti oamenii din jurul tau, sa le observi relaxarea si savurezi o inghetata pe faleza.

Mancarea - pizza, paste, gelato


In Italia gasim intotdeauna cea mai buna mancare. Pentru mine este clar ca italienii stiu sa se bucure de o masa delicioasa. Fiecare zona din Italia este specializata intr-o anumita macare si asa am aflat ca sudul Italiei este renumit pentru dulciuri.

Restaurantul care mi-a placut cel mai mult din Bari este "La Tana Del Polpo". Este un restaurant cu specific Italian cu o nota foarte buna pe TripAdvisor. Daca ajungeti in Bari trebuie sa incercati mancarea de aici. Cel mai interesant din tot ce am mancat mi s-a parut desertul, "Tetta della monaca". Un desert delicios cu crema de lamaie pe care trebuie sa il incercati.

Va las cateva poze mai jos. Enjoy!

Cu ce ne deplasam prin Bari? este simplu: pe jos :)


Sau cel putin asta este recomandarea mea. Este pacat sa nu te pierzi pe stradutele inguste, pe bulevardele mari pline de palmieri sau sa ratezi o plimbare pe faleza din Bari.


De la gara din Bari pana pe faleza unde este si "Museo Teatro Margherita" (fostul teatru si cinematograf din Bari pana in anul 1979) faci cam 15 min la pas.

Excursii de o zi din Bari


Din Bari puteti face cateva excursii de o zi cu trenul catre alte orase minunate pe care nu trebuie sa le ratati.


Din punctul meu de vedere cele mai importante sunt: Alberobello si Polignano a Mare despre care am scris cate un articol cu informatii utile.


Acum depinde si cate zile aveti la dispozitie pentru ca lista poate continua: Ostuni, Matera, Lecce (daca ma mai intorc in Bari, acestea ar fi urmatoarele pe lista).


In final Bari mi-a oferit o experienta uimitoare si sper sa va incante si pe voi!


Spor la calatorit!

717 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Roma, Italia

  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page