top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Roma, Italia

Tot ce trebuie sa stii pentru un city break in Roma

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orasul are o istorie indelungata fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei Moderne. Este un important centru turistic si printre monumentele cele mai faimoase se numara Colosseumul si Columna lui Traian.

Trebuie sa va spun ca Roma este orasul care "mi-a dat kilometrajul peste cap" :))) Am mers atat de mult pe jos in 3 zile cat nu am mers in viata mea. Primul sfat este sa va luati incaltari comode in picioare si sa va pregatiti sa descoperiti aceasta minunatie de oras.


Bilete de avion si cazare

Nu mai este un mister ca sunt companii aeriene care au variante de zbor foarte accesibile pentru Roma. Puteti gasi preturi pentru biletele de avion incepand de la 59 euro/persoana dus-intors (cu toate taxele incluse). Sa aveti grija la conditiile companiei aeriene in ceea ce priveste politica bagajelor (majoritatea companiilor low cost au gratuit un bagaj mic/rucsac inclus in pretul biletului).


Pe site-ul celor de la Veltravel gasiti mai multe variante de zbor de la mai multe companii aeriene si puteti alege in functie de bugetul alocat.


In ceea ce priveste cazarea trebuie sa va documentati foarte bine pentru ca Roma este un oras foarte mare si obiectivele de vizitat si ele sunt multe la numar. Ca de fiecare data va recomad sa alegeti unitatea de cazare in functie de obiectivele turistice pe care vreti sa le vedeti.

Noi am stat cazati la Radio Hotel in apropierea statiei de tren Trastevere. O noapte de cazare la acest hotel este aproximativ 60 euro fara mic dejun. Sincer mi s-a parut putin departe fata de pincipalele obiective turistice (1 ora de mers pe jos sau 25 de min cu trenul pana la Fontana di Trevi) dar am vrut sa testam aceasta zona boema a Romei despre care auzisem atatea lucruri faine.


Transportul in Roma

Cum spuneam putin mai sus, Roma este un oras foarte mare si oricat de mult ti-ai dori sa il faci la pas este cam greu de realizat acest lucru. Partea buna este ca italienii au foarte bine pus la punct sistemul de transport in comun si puteti opta pentru autobuz, tramvai sau tren.


O calatorie cu transportul in comun costa in jur de 1,5 euro dar daca sunteti cazati intr-o zona centrala aceste costuri se mai scad din bugetul vostru. De exemplu, ca sa ajungem la Vatican (statia San Pietro), din gara Trastevere, am platit 1 euro/persoana pe biletul de tren.


Mancarea

Aici nu are sens sa va spun prea multe :)) Eu iubesc mancarea din Italia. Trebuie obligatoriu sa incercati pizza, paste, inghetata si faimoasele cannoli.


De asemenea, nu va feriti sa incercati faimoasele lor sandwich-uri de pe la diferite rulote cu mancare. Cu prosciutto crudo si mozzarella este favoritul meu. In vizita noastra la Vatican am gasit un astfel de loc cu sandwich-uri delicioase.


Ce trebuie sa vizitam

O sa va fac un top cu obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratati :)

  • Vatican - este un mic stat suveran al carui teritoriu consta dintr-o enclava in orasul Roma, Italia. Intreaga tara este de aproximativ jumatate de kilometru patrat. Statul este condus de catre episcopul Romei, Papa.

Ca sa poti vizita Vaticanul iti recomand sa te inarmezi cu rabdare pentru ca se formeaza o coada imensa la intrare. Nu uita sa ai grija la imbracaminte: fara pantaloni scurti si bluze fara maneca :) Te asigur ca asteptarea o sa merite mai ales daca te urci pe acoperis si vizitezi si Capela Sixtina.



  • Castelul Sant'Angelo - Castelul ingerilor in limba romana. A fost initial conceput ca mausoleu pentru imparatul Hadrian (76–138) si urmasii lui, ulterior a fost modificat in castel de papi.

La Castelul Sant'Angelo puteti ajunge pe jos de la Vatican in aproximativ 15 minute de mers lejer.

  • Fontana di Trevi - este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana arteziana din Roma. Acest monument impresionant domina micuta piata Trevi situata in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 î.Hr. ce se numeste Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km departare de Roma) si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa.

As vrea sa va povestesc mai multe despre Fontana di Trevi si sa va incant cu cateva poze dar din pacate in anul in care am vizitat noi Roma, aceasta era in reparatii :( Chiar si asa lumea se inghesuia sa faca poze si sa arunce o moneda in fantana care iti indeplineste dorintele.

  • Piata Spania - este una dintre cele mai frumoase piete din Roma. Combinatia dintre celebrele Trepte Spaniole, un obelisc si o biserica superba face aceasta piata sa fie printre cele mai populare locuri din Roma. Turistii vin in numar foarte mare pentru a imortaliza in fotografii aceasta piata. Privelistea de sus, din varful scarii, este de-a dreptul superba.

  • Piata Venetia - aceasta piata intersecteaza cele mai importante drumuri din Roma si putem spune ca este chiar in inima Romei, la capatul cunoscutei Via del Corso. Daca ajungeti in aceasta piata sa va urcati pe acoperis pentru ca privelistea (mai ales la apus) este superba.

  • Colosseum - este un monument turistic aflat in centrul Romei vizitat de foarte multi turisti din toata lumea. El este probabil cea mai impresionanta cladire-ruina a Imperiului Roman. Colosseumul era cea mai mare constructie a vremurilor sale si astazi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat in Italia.


Lista poate continua in cazul in care aveti mai multe zile la dispozitie pentru a vizita superbul oras si va pot recomanda ca sa luati o harta cu obiectivele turistice si sa incercati sa bifati cat mai multe pentru ca Roma are un farmec aparte.


Nu uitati sa va opriti la o terasa si sa savurati un pahar de vin sau un espresso cum doar italienii stiu sa faca. Toate vizitele facute in Italia m-au facut sa simt pe pielea mea celebra expresie "Dolce far niente".

Sper ca experientele mele din acest oras sa va ajute in planificarea excursiei perfecte in Roma. Nu uita sa ma urmaresti si pe retelele de socializare pentru mai multe postari :)


Spor la calatorit!

455 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page